Hoenderhok
Vanwege de vogelgriep die sinds 2003 ook in Nederland regelmatig voorkomt, heeft de kinderboerderij bestaande kippenhokken moeten voorzien van een overdekte ren (uitloop). Het legkippenhok moest wijken voor de uitloop van de koeien, die in het winterseizoen in de hoofdstal staan. Het kippenhok is gedemonteerd, verhuisd naar een weide en gerenoveerd waardoor het welzijn van de kippen is geoptimaliseerd. Naast de twee grote rennen, biedt het de kippen mogelijkheid om zomers op het achterste weiland te scharrelen. Het legkippenhok wordt op korte termijn voorzien van vraag en antwoordbordjes met de meest gestelde vragen over de kip.

Op de oude plek van het leg- en sierkippenhok is een nieuw kippenhok gebouwd.
Het educatieve hoenderhok biedt een onderkomen voor zes Oudhollandse kippenrassen; het Hollands hoen, het Nederlands kuifhoen, Lakenvelderhoen, de Kraaikop, het Nederlands Sabelpootkriel en de Uilebaard.
Allemaal Nederlandse rassen die met uitsterven worden bedreigd sinds de komst van de productiedieren (vlees- en legkippen).
De nachthokken van deze dieren staan in de educatieve ruimte. Deze ruimte geeft de bezoeker meer inzicht in het leven van pluimvee en de pluimveehouderij. Door middel van spelletjes, vitrines, broedmachine, voelkisten en informatiefilmpjes komen alle aspecten van de kip aan de orde.
Voedsel, slapen, vachtverzorging, voortplanting, productiedier en de kippen van toen en nu.

Educatieve en interactieve diertentoonstellingen

De kinderboerderij heeft het streven om een belevingsboerderij te worden. Naast het bekijken en knuffelen van de dieren en het spelen in de speeltuin moeten bezoekers van jong tot oud geprikkeld worden door middel van allerlei werkvormen om meer te weten of bewuster te worden van de natuur en milieu.

Informatieborden
Over het terrein van de kinderboerderij hangen bij de verschillende dieren informatieborden. U vindt hier informatie over de geschiedenis van de diersoort, de voeding, de voortplanting, bijzonderheden en de gehouden rassen.
Bij de diersoorten waar nog niets hangt (koeien, schapen, geiten en kippen) komen meerdere grotere borden waar nog meer aspecten over het dier worden belicht. In de toekomst worden er voelkistjes en vraag en antwoordbordjes in diverse vormen aangeboden.

Bijenhuis
Vroeger stonden op de kinderboerderij een aantal bijenkasten in een bijenschans (overkapping). Het publiek merkte de bijenkasten niet op of waren juist héél geïnteresseerd, maar konden hierover maar beperkte informatie vinden.
In 2006 is het eerste grote educatieve publieksgerichte project van start gegaan. Het ontwerp werd gemaakt en besteld waarna het gebouw prefab bij ons werd afgeleverd. Samen met een sponsoractie van ZwiterLeven, met een financiële bijdrage en veel mankracht, is het gebouwtje neergezet.
Daarna volgden nog enige maanden van afwerking en inrichting. Alles naar eigen ontwerp gemaakt door medewerkers en vrijwilligers.
Aan de kant van de vliegroute is een bijentuin gesponsord en ingericht door stichting Cordaan met diverse drachtplanten.
Op dierendag 2006 werd het gebouw officieel geopend. Een vrijwilligster verkleed als bij overhandigde de sleutel aan imker Sjoerd van de Berg.